Amsterdam,
20
februari
2018
|
17:50
Europe/Amsterdam

Museon ontvangt 630.000 euro voor facelift entree

Grote bijdrage BankGiro Loterij voor Haagse musea als Gemeentemuseum en Mauritshuis

Een grote verrassing voor Museon in Den Haag. Het museum ontving dinsdag een cheque van 630.000 euro tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij in Singer Laren. Het museum gaat het geld gebruiken om de hele entree aan te passen en te moderniseren. Andere Haagse musea, zoals het Mauritshuis, het Gemeentemuseum en Museum Beelden aan Zee, ontvingen hun jaarlijkse schenking van de BankGiro Loterij. 

 

Gezinsmuseum
Het Museon heeft in de afgelopen jaren een inhoudelijke transitie ondergaan van een traditioneel onderwijsmuseum naar een breed gezinsmuseum met de focus op aardrijkskunde. Met het nieuwe profiel en de interne vernieuwing valt het meer op dat het gebouw zelf, een ontwerp van Wim Quist, niet meer helemaal aan de hedendaagse eisen voldoet. De entree en de publieksvoorzieningen zijn verouderd en daarom dringend aan een facelift toe. De BankGiro Loterij draagt bij aan de vernieuwing van het entreegebied van Museon waarmee het de uitstraling krijgt die het verdient.

Bijdrage aan culturele sector groeit met 8 miljoen meer naar 74,8 miljoen euroIn totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen in heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar het behoud van cultuur en cultureel erfgoed in Nederland.

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn