Amsterdam,
14
februari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Museum Helmond opent de zolder van het kasteel van Helmond na 700 jaar voor publiek

BankGiro Loterij doet schenking van 340.000 euro

Directeur van Museum Helmond, Marianne Splint, werd gisteren compleet verrast door Ilse DeLange. Als ambassadeur van de BankGiro Loterij stond zij met een cheque van 340.000 euro op de stoep van het kasteel. Met deze schenking kan Museum Helmond de oprijlaan en de entree van het kasteel van Helmond vernieuwen en wordt de eeuwenoude zolder toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Marianne Splint: “Wat een enorme verrassing is dit zeg! Het 700 jaar oude kasteel overleefde oorlogen en rampen, het was een militaire uitvalbasis en een thuis voor drie adellijke families. De middeleeuwse sfeer is voelbaar en het publiek wordt meegenomen in het verhaal over de geschiedenis van de burcht. Alleen de zolder ontbrak nog aan dit verhaal, het oudste en meest authentieke deel van de burcht. Dankzij deze schenking van de BankGiro Loterij kunnen we de zolder toevoegen aan de totaalbeleving van het kasteelbezoek. Met lichtprojecties, geluid en techniek vertellen de dikke muren, nisjes en de kruip-door-sluip-door-gangetjes straks het verhaal van de meest bijzondere-kasteelbewoners. En door de aanpassingen aan de entree en oprijlaan krijgt het voorplein weer de uitstraling die een kasteel waardig is: een burcht met een trotse en sterke uitstraling!”

Recordbedrag voor musea en culturele instellingen
De schenking aan Museum Helmond voor het kasteel is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij dat op 16 februari plaatsvindt in de Beurs van Berlage.

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij is er een record miljoenenbedrag te verdelen. Van ieder lot dat zij kopen, gaat de helft naar musea en andere culturele instellingen in Nederland.Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij het totaalbedrag dat zij in 2017 kan schenken aan musea en culturele instellingen en hoe zij dit bedrag verdeelt. Ook verrast de loterij andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project.

Het Goed Geld Gala is donderdag 16 februari vanaf 16.00 uur te volgen via een live videostream op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn