Amsterdam,
17
mei
2019
|
18:06
Europe/Amsterdam

Museum Rotterdam eindigt op derde plaats na strijd om BankGiro Loterij Museumprijs 2019

100.000 euro voor museumdroom gaat naar Stedelijk Museum Schiedam

De BankGiro Loterij Museumprijs 2019 is gewonnen door Stedelijk Museum Schiedam. Met 39% van de stemmen sleepte het museum de prijs in de wacht, die dit jaar in het teken stond van het ‘Meest Publieksvriendelijke Museum’. Museum Rotterdam was samen met het Van Abbemuseum in Eindhoven ook één van de kanshebbers. Zij eindigden met respectievelijk 30% en 31% van de stemmen op een derde en tweede plaats.

Paul van de Laar, directeur Museum Rotterdam: "Het is ongelofelijk jammer dat we de prijs niet hebben gewonnen. Het is echter al een buitengewone eer om genomineerd te worden voor een prestigieuze prijs als de BankGiro Loterij Museumprijs. Aan de inzet heeft het gelukkig niet gelegen! Ik wil ons team bedanken voor hun ontomelijke inzet en onze trouwe achterban voor hun steun. Wij blijven ons natuurlijk actief en met ontzettend veel plezier inzetten om cultuur blijvend toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het Stadsmakerslab is zo’n goed idee. En dankzij de extra publiciteit voor ons museum zijn we ervan overtuigd dat we partijen vinden die ons helpen deze droom alsnog te realiseren!"

Gevestigde publieksprijs
De BankGiro Loterij Museumprijs, uitgereikt sinds 1990, is een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland. In totaal werden er dit jaar ruim 75.000 stemmen uitgebracht. Ieder jaar staat een andere categorie centraal. Eerdere winnaars zijn Maritiem Museum Rotterdam (2018), TextielMuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum in Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014).

Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiro Loterij en Museumvereniging
De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De prijs is bedoeld om musea die zich weten te onderscheiden te belonen en een breed publiek bij deze musea te betrekken. Meer informatie is te vinden op www.museumprijs.nl.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn