Amsterdam,
16
februari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Museum Sterrenwacht Sonnenborgh in 2018 volledig vernieuwd dankzij schenking BankGiro Loterij

Vijf Utrechtse musea ontvangen in totaal ruim 1,4 miljoen euro

Feest voor vijf Utrechtse musea. Zojuist is tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam bekendgemaakt dat zij allemaal een tonnenschenking ontvangen.De schenkingen variëren van ruim 200.000 euro tot ruim 490.000 euro. Museum Sterrenwacht Sonnenborgh ontving 250.000 euro en heeft hiermee de financiering rond om het museum volledig vernieuwen.

 

Museum Sterrenwacht Sonnenborgh ontvangt een eenmalige schenking van de BankGiro Loterij. Het museum is de grootste en oudste nog werkende publiekssterrenwacht en museum ineen. Met de schenking van de BankGiro Loterij heeft het museum de financiering rond om het gebouw te vernieuwen. Het complex zelf wordt zoveel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke vorm van de 19e eeuw. De collectie en de sterrenkunde komen tot leven, waarbij de bezoeker een reis door ons sterrenstelsel maakt. Medio 2018 opent het museum haar deuren.

Ruim 1,4 miljoen euro voor cultuursector in Utrecht
Naast Museum Sterrenwacht Sonnenborgh ontvingen nog vier musea in de provincie Utrecht een schenking van de BankGiro Loterij:

- Centraal Museum Utrecht: 304.724 euro
- Het Spoorwegmuseum: 492.934 euro
- Museum Catharijneconvent: 207.347 euro
- Museum Speelklok: 200.722 euro

Totale steun aan culturele sector groeit naar 66,9 miljoen euro
De schenkingen voor cultuur zijn mogelijk dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers die met de BankGiro Loterij meespelen. De helft van ieder lot gaat naar cultuur. Deelnemers kunnen ervoor kiezen cultuur breed te steunen of een culturele instelling naar keuze. In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar 66,9 miljoen euro schenken aan 66 musea en andere culturele instellingen door heel Nederland. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan vorig jaar. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn