Amsterdam,
28
augustus
2018
|
15:43
Europe/Amsterdam

Nadine (80) uit Zwolle verrast met 100.000 euro van BankGiro Loterij

Een droom is werkelijkheid geworden voor de 80-jarige Nadine uit Zwolle. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werd Nadine eerst met een smoes uitgenodigd bij het monumentale Huis Bartolotti in Amsterdam. Daar stond Leontine Borsato, ambassadeur van de BankGiro Loterij, klaar om haar te verrassen met de cheque.

Nadine, tijdens de uitreiking vergezeld door haar buurvrouw, is compleet overdonderd: “Wat een verrassing! Ik heb mijn buurvrouw en goede vriendin Ingrid meegenomen. Mijn man kon er helaas niet bij zijn, hij moest werken. Hij is taxichauffeur. We zijn al 39 jaar getrouwd en kunnen het geld goed gebruiken. Ik wil in ieder geval graag naar Suriname op vakantie. Daar wonen mijn neef en nicht, die kan ik nu eindelijk opzoeken.”

Vereniging Hendrick de Keyser en de BankGiro Loterij
Nadine uit Zwolle werd verrast met haar cheque in Huis Bartolotti, een monumentaal pand in het beheer van Vereniging Hendrick de Keyser. Deze Vereniging zet zich sinds 1918 in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur in Nederland. Vereniging Hendrick de Keyser, sinds 2000 gesteund door de BankGiro Loterij, verwerft met de jaarlijkse bijdrage architectonische topmonumenten. De Vereniging bezit huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa's, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over heel Nederland.

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2018 ruim 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn