Amsterdam,
25
juli
2018
|
11:38
Europe/Amsterdam

Natuurbezoek nummer 1 vrijetijdsbesteding voor inwoners Overijssel

Grootste ergernis tijdens uitstapje: drukte en dure entree

Wandelen of fietsen in de natuur is het favoriete uitstapje van inwoners van Overijssel. Dat geeft 52% van de inwoners aan. Ook het bezoeken van een stad (42%) en winkelen (24%) blijken populaire vrijetijdsbestedingen. Zo blijkt uit het tweejaarlijkse vrijetijd- en cultuuronderzoek in opdracht van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Aan het onderzoek, uitgevoerd door Motivaction, deden 1.884 mensen tussen de 18 en 75 jaar mee. 

In 2016 ergerde nog 35% van de Nederlanders zich aan drukte tijdens een uitstapje. Dit blijkt anno 2018, met 41%, een grotere bron van ergernis geworden. De inwoners van Overijssel zijn het hiermee eens. 48% van de inwoners geeft aan dat drukte de grootste ergernis is tijdens een uitstapje. Gevolgd door dure entree (47%) en vieze toiletten (44%).

Inwoners Overijssel willen vaker op stap
Inwoners van Overijssel geven aan gemiddeld 13 uitstapjes per jaar te maken. Gemiddeld maakt ook de Nederlander 13 uitstapjes per jaar. Idealiter zouden inwoners van Overijssel echter 18 uitstapjes per jaar willen maken, maar gebrek aan tijd (62%) is de voornaamste reden waardoor inwoners van Overijssel minder vaak een uitstapje maken dan ze zouden willen.

Op de planning deze zomervakantie
De inwoner van Overijssel is van plan om deze zomer een dagje uit te gaan naar een stad (55%), een natuurgebied te bezoeken (52%), naar het zwembad of strand te gaan (41%) en te winkelen (36%).

Andere wetenswaardigheden inwoners Overijssel:

  • Het meest favoriete museum in Overijssel is Museum de Fundatie.
  • Inwoners van Overijssel zijn tevreden met het aanbod uitstapjes in eigen provincie. 66% van de inwoners geeft dit aan. Brabanders zijn het meest tevreden (73%).
  • Inwoners van Overijssel geven gemiddeld 344 euro per jaar uit aan uitstapjes. Dat is minder dan het landelijke gemiddelde van 416 euro per jaar.

Beleven en vieren van cultuur
Bij de BankGiro Loterij staat het beleven en vieren van cultuur centraal. Deelnemers maken naast geldprijzen kans op bijzondere, exclusieve (culturele) prijzen. In 2016 is de BankGiro Loterij VIP-KAART geïntroduceerd, een middel om de deelnemers nog meer te betrekken bij het werk van de culturele organisaties en hen zelf te laten ervaren waar zij aan bijdragen. De VIP-KAART biedt BankGiro Loterij-deelnemers gratis toegang tot meer dan 50 musea die dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij een jaarlijkse bijdrage ontvangen. Daarnaast geeft de kaart korting op veel andere vormen van cultuur zoals theater, musical, dans, festivals, concerten, opera en andere dagjes en avondjes uit.

Onderzoek uitgevoerd door Motivaction
In opdracht van BankGiro Loterij heeft Motivaction een kwantitatief onderzoek uitgevoerd onder Nederlanders tussen de 18 en 75 jaar. Het onderzoek heeft plaatsgevonden via een online vragenlijst in de periode van 30 mei t/m 13 juni 2018. In totaal hebben 1.884 mensen aan het onderzoek deelgenomen. Motivaction is lid van de MOA en maakt deel uit van de Research Keurmerkgroep.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn