Amsterdam,
20
februari
2018
|
17:57
Europe/Amsterdam

NEMO kan verder vernieuwen met gift 1 miljoen euro van BankGiro Loterij

Cultuurloterij geeft miljoenen aan Amsterdamse musea

Een grote verrassing voor NEMO in Amsterdam. Naast grote schenkingen aan andere Amsterdamse culturele organisaties, ontving het museum dinsdag één miljoen euro tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij. Dit bedrag is bedoeld om de tentoonstelling ‘Humania’ te realiseren, het sluitstuk van de grote make-over van het museum. Het bedrag is bij elkaar gebracht dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

In de nieuwe, permanente tentoonstelling ‘Humania’ ontdekt de bezoeker alles wat ons menselijk maakt: ons lijf, voeding, gezondheid, life-style, geheugen, gedrag en verlangens. Met behulp van de modernste technieken leert de bezoeker straks nieuwe dingen over zichzelf. De BankGiro Loterij draagt graag bij aan deze laatste en meest ambitieuze fase van de vernieuwing. 

Directeur Michiel Buchel is compleet verrast. “Hier had ik niet op gerekend! Nu kunnen we deze tentoonstelling op onze vierde etage realiseren en onze make-over compleet maken. Geweldig!”

NEMO is sinds 2011 cultureel partner van de BankGiro Loterij en ontvangt een jaarlijkse vaste bijdrage van 300.000 euro. Dit jaar komt hier nog 494.190 euro bij, omdat liefhebbers van het museum bij hun deelname aangaven dat de helft van hun inleg specifiek voor NEMO bestemd is.

Schenkingen voor Amsterdamse culturele instellingen
Naast NEMO ontvangen ook andere Amsterdamse culturele organisaties, zoals het Concertgebouw (1,75 miljoen euro), het Van Goghmuseum, het Anne Frank Huis (ruim 233.000 euro) en het Rijksmuseum een bedrag als vaste partner van de BankGiro Loterij.

Bijdrage aan culturele sector groeit met 8 miljoen meer naar 74,8 miljoen euro
In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen in heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar het behoud van cultuur en cultureel erfgoed in Nederland.

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn