Amsterdam,
20
februari
2018
|
18:00
Europe/Amsterdam

Nieuw stripmuseum Storyworld ontvangt half miljoen euro van BankGiro Loterij

Ook Groninger Museum krijgt schenking tijdens Goed Geld Gala

Een verrassing voor het nieuwe stripmuseum Storyworld in Groningen. Het museum kreeg zojuist 500.000 euro tijdens het Goed Geld Gala van de Bank Giro Loterij in Singer Laren. De schenking van de BankGiro Loterij zorgt ervoor dat het museum de ambitieuze inrichting kan realiseren. Medio 2019 opent het museum de deuren voor publiek. Naast Storyworld kreeg ook het Groninger Museum een donatie van de BankGiro Loterij. De bijdrage van de loterij voor de stad Groningen bedroeg zo meer dan een miljoen euro.

 

Het voortbestaan van het huidige Stripmuseum, gevestigd aan de Westerhaven in Groningen, kwam in 2014 op losse schroeven te staan. Om de uitgebreide collectie Nederlandse strips te behouden én omdat de inhoud van het museum goed aansluit bij de bibliotheek- en filmprogrammering, werd besloten het museum te verhuizen naar de zevende verdieping van het in aanbouw zijnde Groninger Forum.

Geschiedenis van het beeldverhaal
Storyworld toont de geschiedenis van het beeldverhaal, naast strips is er ook aandacht voor twee andere pijlers: animatie en games. De nadruk ligt in het museum op een dynamische manier van informatieoverdracht en interactieve opstellingen waarbij de bezoeker zelf wordt uitgenodigd om aan de slag te gaan. Met de bijdrage van de BankGiro Loterij kan het museum nu de gedroomde inrichting realiseren.

Ook schenking Groninger Museum
Naast de eenmalige schenking aan Storyworld, ontving het Groninger Museum de jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro. Daarnaast krijgt het museum een extra bedrag dankzij deelnemers van de BankGiro Loterij die meespelen voor het Groninger Museum. De helft van hun inleg gaat direct naar het Groninger Museum. Dit jaar is dit een bedrag van maar liefst 283.909 euro, waarmee de totale bijdrage op bijna 584 duizend euro uitkomt.

Bijdrage aan culturele sector groeit met 8 miljoen meer naar 74,8 miljoen euro
In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen in heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar het behoud van cultuur en cultureel erfgoed in Nederland.Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn