Amsterdam,
31
augustus
2020
|
13:01
Europe/Amsterdam

Nieuwe badkamer voor Jannie uit Norg dankzij BankGiro Loterij

Een droom is werkelijkheid geworden voor Jannie uit Norg. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werden Jannie en haar dochter Herma eerst met een smoes uitgenodigd bij het Gevangenismuseum. Daar stond Jamai Loman klaar om hen te verrassen met de cheque.

Jannie (47) is compleet overdonderd: “Geweldig! Mijn fiets en de badkamer zijn aan vervanging toe. Verder willen we heel graag met het gezin een reis naar Afrika maken.”

Gevangenismuseum en de BankGiro Loterij
Jannie uit Norg werd verrast met de cheque bij het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Het Gevangenismuseum ontving in 2017 een bijdrage van 600.000 euro van de BankGiro Loterij. Om de logistieke problemen op te lossen is het gebouw aangepast en heringericht. Het resultaat van de herinrichting is een heldere routing door het museum en een logische opbouw van de presentaties waardoor de verhalen beter in elkaar vloeien.

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 751.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn