Amsterdam,
23
maart
2020
|
09:41
Europe/Amsterdam

Oscar uit Zaandam won 32.000 euro in ‘BankGiro Miljonairs’

Winnaar blikt terug

Zaterdagavond was in ‘BankGiro Miljonairs’ te zien hoe Oscar uit Zaandam plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Oscar speelde in de vijfde aflevering van dit seizoen 32.000 euro bij elkaar.

Eerder opgenomen
De afleveringen van BankGiro Miljonairs zijn eerder opgenomen en worden niet live uitgezonden. De BankGiro Loterij volgt de voorschriften rond het Coronavirus en heeft de fysieke uitreikingen van komende tijd geannuleerd. Deelnemers maken uiteraard wel nog steeds kans op prijzen en worden hiervan per brief op de hoogte gesteld.

De 57-jarige Oscar blikt terug: “Mijn vrouw was er ruim voor de opnames al van overtuigd dat ik op die stoel terecht zou komen. Zelf had ik dat idee helemaal niet, maar zo zie je maar weer. Nu kijk ik met een trots gevoel terug op mijn deelname. Op de bank weet je alle antwoorden, maar in de studio ben je totaal ontdaan. Toch mooi om te zien dat ik op eigen kracht een bedrag van 32.000 euro bij elkaar heb gespeeld. Dat is een immens bedrag! We gaan een deel gebruiken voor een reis naar Afrika, maar gezien de omstandigheden is die reis voorlopig nog even uitgesteld.”

De spannendste stoel van Nederland
Tijdens ‘BankGiro Miljonairs’ nemen verschillende kandidaten tegenover Robert ten Brink plaats op de spannendste stoel van Nederland. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend(in) die mogelijk het goede antwoord weet. 

Winnaars van de BankGiro Loterij
Het publiek van ‘BankGiro Miljonairs’ bestaat uit deelnemers van de BankGiro Loterij die een studioplaats hebben gewonnen. Ook is er iedere aflevering een prijsuitreiking met Jamai Loman te zien.

‘BankGiro Miljonairs’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is tot en met 4 april elke zaterdag om 22.00 uur bij RTL 4 te zien.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn