Amsterdam,
13
januari
2019
|
21:40
Europe/Amsterdam

Patricia uit Maassluis en dochter Laura spelen 50.011 euro bij elkaar in ‘BankGiro Loterij The Wall’

Patricia (48) uit Maassluis wint samen met haar dochter Laura (18) 50.011 euro in ‘BankGiro Loterij The Wall’ dat vanavond te zien was bij SBS6. In deze zenuwslopende spelshow proberen koppels met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en heel veel geluk geldbedragen te winnen die kunnen oplopen tot miljoenen euro’s.

BankGiro Loterij-deelneemster Patricia heeft drie kinderen en speelt samen met dochter Laura (18) het spannende spel: “Na een moeilijke periode wil ik weer vooruitkijken. Het gewonnen bedrag komt daarbij goed van pas!”

Moeder en dochter zijn bloedfanatiek. Ondanks de vele goede antwoorden leek het even mis te gaan. Halverwege het spel stond de teller ineens op nul. Maar Patricia en Laura herpakten zich en speelden uiteindelijk 50.011 euro bij elkaar.

Twaalf meter hoge muur bepaalt geldprijs
In ‘BankGiro Loterij The Wall’ strijden kandidaten om zoveel mogelijk geld. In de eerste ronde beantwoordt het koppel vijf vragen. Na het stellen van de vraag vallen drie witte ballen langs de twaalf meter hoge muur omlaag. Beantwoordt het kandidatenkoppel de vraag correct voor de ballen in de geldbedragen onderaan de muur zijn gevallen, komen de bedragen bij het prijzengeld op. Maar zijn ze te laat of is het antwoord fout, dan wordt het bedrag in mindering gebracht. Vanaf de tweede ronde gaat het koppel gescheiden verder. Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten, beantwoordt de andere kandidaat in een aparte ruimte vragen. Na de laatste ronde komt deze kandidaat voor een enorm dilemma te staan. Kiest de kandidaat voor zekerheid door het contract met een gegarandeerd geldbedrag te tekenen of kiest de kandidaat voor het bedrag dat zijn/haar partner op The Wall bij elkaar heeft gespeeld?

Een internationaal succes
BankGiro Loterij The Wall is een internationale megahit en is inmiddels in 45 landen te zien. In de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk is het uitgegroeid tot de absolute nummer één spelshow. BankGiro Loterij The Wall wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland. In het spelprogramma is aandacht voor het werk van culturele partners van BankGiro Loterij, zo worden er vragen gesteld over cultuur en zijn er tijdens het programma prijsuitreikingen van de BankGiro Loterij te zien. Het publiek en de kandidatenkoppels bestaat uit BankGiro Loterij deelnemers.  

Uitzending: SBS6, Iedere zondagavond van 20.30 – 21.30 uur.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn