Amsterdam,
02
mei
2019
|
14:54
Europe/Amsterdam

Pet uit Utrecht met verzamelingen te zien in Verzamelkoorts!

Ook Guido Spek met zijn verzameling te zien bij SBS6

Pet van der Luijtgaarden uit Utrecht is met zijn verzamelingen te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! Kim-Lian van der Meij zocht Pet in Winschoten op waar zijn verzamelingen staan en ging met hem in gesprek over zijn drijfveren en het verhaal achter zijn bijzondere verzamelingen. Maandagavond 13 mei is de ontmoeting tussen Kim-Lian en verzamelaar Pet te zien in een gloednieuwe aflevering Verzamelkoorts! bij SBS6.

Pet van der Luijtgaarden (43) uit Utrecht vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om maandag 13 mei zijn verzameling met de rest van Nederland te delen: “Mijn verzameling bestaat uit allerlei producten: van maskers tot videobanden, en van Barbies tot telefoonkaarten. Samen met een groep vrienden probeer ik deze spullen (die normaal gesproken weggegooid zouden worden) nieuw leven in te blazen door er een creatieve invulling aan te geven. Spullen worden in deze maatschappij eindeloos gekocht en weggegooid. Daar wil ik graag verandering in brengen met mijn verzamelingen. Zo hebben wij caravans bekleed met videobanden en stoelen met telefoonkaarten, die we ook regelmatig exposeren om duurzaamheid onder de aandacht te brengen.”

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 13 mei is het de beurt aan Pet van der Luijtgaarden uit Utrecht en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering Guido Spek te zien met zijn platenverzameling.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn