Amsterdam,
22
mei
2019
|
10:24
Europe/Amsterdam

Piet uit Emmeloord met verzameling dennenappels te zien in Verzamelkoorts!

Ook Mari van de Ven met zijn sneakerverzameling te zien bij SBS6

Piet Boersma uit Emmeloord is met zijn verzameling dennenappels te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! Kim-Lian van der Meij zocht Piet thuis op en ging met hem in gesprek over zijn drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 3 juni is de ontmoeting tussen Kim-Lian en verzamelaar Piet te zien in een gloednieuwe aflevering Verzamelkoorts! bij SBS6.

Piet Boersma (67) uit Emmeloord vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om zijn verzameling op 3 juni met de rest van Nederland te delen: “Ik bewaar mijn verzameling in mooie potten in een aparte kamer. Sinds de uitzending heb ik alweer een kast bij moeten bouwen! Mijn verzameling is meer dan een heleboel dennenappels: het is een verzameling met herinneringen aan mooie reizen die ik met mijn vrouw heb gemaakt. Ik bezoek graag historische plaatsen en als ik dan ook nog een dennenappel mee kan nemen, dan is mijn reis écht compleet!”

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 3 juni is het de beurt aan Piet Boersma uit Emmeloord en nog vijf andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering Mari van de Ven te zien met zijn sneakerverzameling.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn