Amsterdam,
01
juni
2019
|
23:01
Europe/Amsterdam

Piet uit Tuitjenhorn wint 16.000 euro in ‘BankGiro Miljonairs’

Vanavond was in ‘BankGiro Miljonairs’ te zien hoe Piet uit Tuitjenhorn plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover Robert ten Brink. Piet speelde in de tweede aflevering van dit seizoen 16.000 euro bij elkaar.

Piet vertelt over zijn deelname: “Het is zo leuk om eens mee te maken hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Ik had nooit gedacht dat ik zou gaan spelen. Je denkt toch ‘Hoe groot is nou dat kans dat ík ga spelen?’. Op het moment dat ik mijn naam zag staan, begon het dus wel te kriebelen. Ik heb uiteindelijk een heel mooi bedrag gewonnen: dat verdien je niet iedere dag! We waren al bezig met het verduurzamen van ons huis, dus daar kunnen we dit geld goed voor gebruiken. Verder gaan we misschien nog op vakantie.”

De spannendste stoel van Nederland
Tijdens ‘BankGiro Miljonairs’ nemen verschillende kandidaten tegenover Robert ten Brink plaats op de spannendste stoel van Nederland. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend die mogelijk het goede antwoord weet. 

Winnaars van de BankGiro Loterij
Het publiek van ‘BankGiro Miljonairs’ bestaat uit deelnemers van de BankGiro Loterij die een studioplaats hebben gewonnen. Ook is er iedere aflevering een prijsuitreiking te zien van 100.000 euro met Jamai Loman in zijn Karaoke Taxi.

‘BankGiro Miljonairs’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is tot en met 6 juli elke zaterdag te zien om 21.45 uur bij RTL 4.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn