Amsterdam,
18
april
2019
|
14:15
Europe/Amsterdam

Riekie uit Sint-Oedenrode met blikken-verzameling te zien in Verzamelkoorts!

Ook Raymond van Barneveld met zijn verzameling te zien bij SBS6

Riekie van den Broek uit Sint-Oedenrode is met haar blikken-verzameling te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! Kim-Lian van der Meij zocht Riekie thuis op en ging met haar in gesprek over haar drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 29 april is de ontmoeting tussen Kim-Lian en verzamelaar Riekie te zien in een gloednieuw seizoen Verzamelkoorts! bij SBS6.

Riekie van den Broek (62) uit Sint-Oedenrode vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om maandag 29 april haar verzameling met de rest van Nederland te delen: “Ik heb een heel breed scala aan blikken: van koekblikken tot koffieblikken. Maar ik heb ook een kast vol met blikken waarin sigaren hebben gezeten. Het begon ooit met een blikje waarop zwarte paarden stonden afgebeeld. Inmiddels is mijn verzameling behoorlijk uitgedijd. Het was echt geweldig om Kim-Lian mijn verzameling te laten zien! Ik heb de dag van mijn leven gehad!”

Verzamelkoorts!I
n een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 29 april is het de beurt aan Riekie van den Broek uit Sint-Oedenrode en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook gaat Kim-Lian van der Meij in deze aflevering op bezoek bij Raymond van Barneveld, om meer te weten te komen over zijn verzameling actieheldenpoppen.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is vanaf maandag 29 april tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn