Amsterdam,
09
mei
2019
|
17:06
Europe/Amsterdam

Rike uit Almelo met drukpoppetjesverzameling te zien in Verzamelkoorts!

Ook radio-dj Michiel Veenstra met zijn verzameling te zien bij SBS6

Rike Platenkamp uit Almelo is met haar verzameling drukpoppetjes te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! In het programma vertelt Rike over haar drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 20 mei is zij te zien in een gloednieuwe aflevering Verzamelkoorts! bij SBS6.

Rike Platenkamp (68) uit Almelo vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om 20 mei haar verzameling met de rest van Nederland te delen: “Mijn verzameling is begonnen met een klein aapje. Ik vond het drukpoppetje op de rommelmarkt en wilde het repareren. Toen het klaar was, kreeg het aapje een ereplek bovenop de piano. Ik vond het zo leuk om te doen dat ik meer drukpoppetjes ben gaan verzamelen. Van het een kwam het ander en nu heb ik een grote verzameling van, even spieken, 7.388 drukpoppetjes!”

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 20 mei is het de beurt aan Rike Platenkamp uit Almelo en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering radio-dj Michiel Veenstra te zien met zijn Disney-verzameling.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn