Amsterdam,
16
maart
2021
|
09:44
Europe/Amsterdam

Ruim 1,7 miljoen euro van BankGiro Loterij voor Utrechtse musea

Samenvatting

Fijn nieuws voor vier Utrechtse musea. Zij ontvangen ieder een substantiële financiële bijdrage van de BankGiro Loterij. De gelukkige musea zijn het Spoorwegmuseum, Museum Catharijneconvent, Centraal Museum en Museum Speelklok. De BankGiro Loterij schenkt dit jaar dankzij haar deelnemers in totaal bijna 83,5 miljoen euro aan cultuur in Nederland.

Het Spoorwegmuseum ontvangt een totaalbedrag van 621.287 euro, Museum Catharijneconvent kan rekenen op een bijdrage van 455.345 euro, Museum Speelklok ontvangt een bijdrage van 248.315 euro en het Centraal Museum krijgt een bedrag van 365.136 euro.

Kickstart Cultuurfonds
Naast deze bijdrage aan Utrechtse musea heeft de BankGiro Loterij stevig bijgedragen aan het Kickstart Cultuurfonds. Dit landelijke fonds werd afgelopen zomer opgericht op initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds en de VandenEnde Foundation, samen met nog enkele private cultuurfondsen en het ministerie van OCW. Het fonds biedt snel financiële ondersteuning aan culturele instellingen om zich aan te passen aan de coronamaatregelen en op een veilige manier publiek te ontvangen. Producenten, muziekpodia, musea en theaters kunnen aanvragen indienen voor ondersteuning van corona-gerelateerde kosten. Criteria zijn te vinden op www.kickstartcultuurfonds.nl. In totaal verdeelt het fonds dit jaar 20 miljoen euro, naast de 16 miljoen euro die afgelopen jaar is besteed.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn