Amsterdam,
20
februari
2018
|
18:15
Europe/Amsterdam

Ruim 2,5 ton voor Fries Museum van BankGiro Loterij

Loterij schenkt recordbedrag van 74,8 miljoen euro aan cultuur

Het Fries Museum is dinsdag verrast met een cheque van 256.463 euro van de BankGiro Loterij tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Daar maakte de loterij bekend dat zij een recordopbrengst van 74,8 miljoen euro kan verdelen onder 78 culturele organisaties. Het Fries Museum is er daar één van. 

Het Fries museum ontvangt dit bedrag omdat zij een vaste culturele partner is van de BankGiro Loterij. Jaarlijks ontvangt het museum een bedrag van 200.000 euro. Dit jaar komt hier 56.463 euro bij omdat liefhebbers van het museum dit via de BankGiro Loterij bij elkaar speelden. Zij gaven bij hun deelname aan dat de helft van hun inleg voor het Fries Museum bestemd is.

Bijdrage aan culturele sector groeit met 8 miljoen meer naar 74,8 miljoen euro
In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen in heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar het behoud van cultuur en cultureel erfgoed in Nederland.

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn