Amsterdam,
16
maart
2021
|
10:56
Europe/Amsterdam

Ruim 3,4 miljoen euro van BankGiro Loterij voor Gelderse Musea

Samenvatting

Goed nieuws voor vier Gelderse musea! Zij ontvangen ieder een schenking van de BankGiro Loterij. Dat maakte de cultuurloterij van Nederland deze week bekend. Het Nederlands Openluchtmuseum, Museum Arnhem, het Afrika Museum, Paleis het Loo en het Kröller-Müller Museum ontvangen in totaal ruim 3,4 miljoen euro. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij ontvangt de culturele sector in Nederland dit jaar in totaal bijna 83,5 miljoen euro.

Dorine Manson, managing director: “Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar bijna 83,5 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt verdeeld onder culturele organisaties verspreid door het hele land. De BankGiro Loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen. Hopelijk kunnen musea spoedig open voor publiek zodat we ons weer kunnen verwonderen en genieten van al het moois dat cultureel Nederland te bieden heeft.”

Kickstart Cultuurfonds
Dit jaar ontvangen 63 culturele organisaties een bijdrage waaronder de Gelderse Musea. Ook in het Kickstart Cultuurfonds investeert de BankGiro Loterij weer flink. Dit landelijke fonds werd afgelopen zomer opgericht op initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds en de VandenEnde Foundation, samen met nog enkele private cultuurfondsen en het ministerie van OCW. Het fonds biedt snel financiële ondersteuning aan culturele instellingen om zich aan te passen aan de coronamaatregelen en op een veilige manier publiek te ontvangen. Producenten, muziekpodia, musea en theaters kunnen aanvragen indienen voor ondersteuning van corona-gerelateerde kosten. Criteria zijn te vinden op www.kickstartcultuurfonds.nl. In totaal verdeelt het fonds dit jaar 20 miljoen euro, naast de 16 miljoen euro die afgelopen jaar is besteed.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn