Amsterdam,
20
februari
2018
|
17:52
Europe/Amsterdam

Ruim 7,5 ton voor Noord-Brabantse musea van BankGiro Loterij

Schenkingen voor Van Abbemuseum en Noordbrabants Museum tijdens Goed Geld Gala

Goed nieuws voor het Noordbrabants Museum in Den Bosch en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Zij konden dinsdag een hoge financiële bijdrage tegemoet zien op het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala. Daar maakte de cultuurloterij bekend dat zij een recordbedrag van 74,8 miljoen euro kan verdelen onder 78 culturele organisaties.

 

Omdat het Noordbrabants Museum en het Van Abbemuseum cultureel partner van de BankGiro Loterij zijn, ontvangen zij jaarlijks een vaste bijdrage. Voor het Noordbrabants Museum is dat een bedrag van 300.000 euro. Daarnaast krijgt het museum een extra bedrag dankzij deelnemers van de BankGiro Loterij die hebben aangegeven dat de helft van hun lot specifiek bestemd is voor het Noordbrabants Museum. Dit jaar is dit een bedrag van maar liefst 255.335 euro. Het Van Abbemuseum krijgt als vaste bijdrage 200.000 euro en nog eens 30.522 euro extra dankzij deelnemers die meespelen voor dit museum.

Bijdrage aan culturele sector groeit met 8 miljoen meer naar 74,8 miljoen euro
In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen in heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar het behoud van cultuur en cultureel erfgoed in Nederland.Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn