Amsterdam,
20
februari
2018
|
18:23
Europe/Amsterdam

Ruim 8 ton voor Zeeuwse musea van BankGiro Loterij

Grote financiële bijdragen voor Zeeuwse musea van de cultuurloterij van ons land. Het Zeeuws Museum in Middelburg ontving dinsdag een schenking van 206.193 euro op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij. Eerder deze maand werd het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk bij de start van het herdenkingsjaar al verrast met een eenmalige schenking van 600.000 euro voor een nieuwe, interactieve vaste presentatie over waterveiligheid.

 

Het Zeeuws Museum is sinds 2008 cultureel partner van de BankGiro Loterij en ontvangt een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro. Dit jaar komt hier 6.193 euro bovenop omdat liefhebbers van het museum dit via de BankGiro Loterij bij elkaar speelden. Zij gaven bij hun deelname aan dat de helft van hun inleg voor het Zeeuws Museum bestemd is.

Bijdrage aan culturele sector groeit met 8 miljoen meer naar 74,8 miljoen euro
In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen in heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar het behoud van cultuur en cultureel erfgoed in Nederland.

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn