Amsterdam,
16
maart
2021
|
10:56
Europe/Amsterdam

Ruim 870.000 euro van BankGiro Loterij voor Noord-Brabantse musea

Samenvatting

Goed nieuws voor twee Noord-Brabantse musea! Zij ontvangen ieder een schenking van de BankGiro Loterij. Dat maakte de cultuurloterij van Nederland deze week bekend. Het Van Abbemuseum in Eindhoven ontvangt een bijdrage van ruim 216.000 euro. Het Noordbrabants Museum ontvangt een bijdrage van ruim 653.000 euro. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij ontvangt de culturele sector in Nederland dit jaar bijna 83,5 miljoen euro. 

Ruim 83,5 miljoen euro naar culturele sector 
Dorine Manson, managing director BankGiro Loterij: “Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar bijna 83,5 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt verdeeld onder 63 culturele organisaties verspreid door het land. De BankGiro Loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen. Hopelijk kunnen de deuren snel open en geniet het publiek weer van al de rijke cultuur die ons land te bieden heeft”.

Kickstart Cultuurfonds
Naast de Noord- Brabantse musea heeft BankGiro Loterij ook dit jaar weer bijgedragen aan het Kickstart Cultuurfonds. Dit landelijke fonds werd afgelopen zomer opgericht op initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds en de VandenEnde Foundation, samen met nog enkele private cultuurfondsen en het ministerie van OCW. Het fonds biedt snel financiële ondersteuning aan culturele instellingen om zich aan te passen aan de coronamaatregelen en op een veilige manier publiek te ontvangen. Producenten, muziekpodia, musea en theaters kunnen aanvragen indienen voor ondersteuning van corona-gerelateerde kosten. Criteria zijn te vinden op www.kickstartcultuurfonds.nl. In totaal verdeelt het fonds dit jaar 20 miljoen euro, naast de 16 miljoen euro die afgelopen jaar is besteed.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn