Amsterdam,
03
februari
2019
|
21:38
Europe/Amsterdam

Sandra en Bob uit Zoetermeer winnen ruim 57.000 euro in tv-show ‘BankGiro Loterij The Wall’

Sandra en haar echtgenoot Bob uit Zoetermeer zijn de gelukkige winnaars van 57.321 euro in ‘BankGiro Loterij The Wall’ dat vanavond te zien was bij SBS6. In deze bloedstollende spelshow proberen koppels met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en heel veel geluk geldbedragen te winnen die kunnen oplopen tot miljoenen euro’s. 

Sandra (47) vertelt tijdens de spelshow: “Bob en ik zijn de ouders van drie prachtige dochters. Het hele gezin is gek op skiën, maar een wintersportvakantie in Oostenrijk is erg kostbaar. We zouden dolgraag met het hele gezin die kant op gaan. Een andere grote wens is dat ik altijd al verloskundige wilde worden. Omscholing gaat financieel niet zomaar, maar wie weet gaat dat nu toch lukken.”

Twaalf meter hoge muur bepaalt geldprijs
In ‘BankGiro Loterij The Wall’ strijden kandidaten om zoveel mogelijk geld. In de eerste ronde beantwoordt het koppel vijf vragen. Na het stellen van de vraag vallen drie witte ballen langs de twaalf meter hoge muur omlaag. Beantwoordt het kandidatenkoppel de vraag correct voor de ballen in de geldbedragen onderaan de muur zijn gevallen, komen de bedragen bij het prijzengeld op. Maar zijn ze te laat of is het antwoord fout, dan wordt het bedrag in mindering gebracht. Vanaf de tweede ronde gaat het koppel gescheiden verder. Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten, beantwoordt de andere kandidaat in een aparte ruimte vragen. Na de laatste ronde komt deze kandidaat voor een enorm dilemma te staan. Kiest de kandidaat voor zekerheid door het contract met een gegarandeerd geldbedrag te tekenen of kiest de kandidaat voor het bedrag dat zijn/haar partner op The Wall bij elkaar heeft gespeeld?

Een internationaal succes
BankGiro Loterij The Wall is een internationale megahit en is inmiddels in 45 landen te zien. In de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk is het uitgegroeid tot de absolute nummer één spelshow. BankGiro Loterij The Wall wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland. In het spelprogramma is aandacht voor het werk van culturele partners van BankGiro Loterij, zo worden er vragen gesteld over cultuur en zijn er tijdens het programma prijsuitreikingen van de BankGiro Loterij te zien. Het publiek en de kandidatenkoppels bestaan uit BankGiro Loterij deelnemers.  

Uitzending: SBS6, Iedere zondagavond van 20.30 – 21.30 uur.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn