Amsterdam,
16
februari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Schenking van bijna vier ton voor Groninger Museum

BankGiro Loterij steunt museum ook weer in 2017

Directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum ontving zojuist op het BankGiro Loterij Goed Geld een donatie van 387.444 euro. Hij vierde samen met de Nederlandse cultuurwereld feest: dit jaar is er een recordbedrag voor cultuur in Nederland te verdelen dankzij de BankGiro Loterij.

 

Het Groninger Museum is sinds 2006 cultureel partner van de BankGiro Loterij en ontvangt een jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro. Dit jaar komt hier 87.444 euro bovenop omdat fans van het museum dit via de BankGiro Loterij bij elkaar speelden. Met de helft van ieder door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor het Groninger Museum te steunen.

Totale steun aan culturele sector groeit naar 66,9 miljoen euro
In totaal ontvingen 66 musea en andere culturele organisaties een schenking van de BankGiro Loterij. Dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers kan de loterij dit jaar een recordbedrag 66,9 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan vorig jaar.Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn