Amsterdam,
16
februari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Schenkingen van ruim 1,2 miljoen voor cultuur in Noord-Brabant

Vier Brabantse culturele organisaties ontvangen schenking

Feest voor vier Brabantse musea. Zojuist is tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam bekendgemaakt dat het Noordbrabants Museum in Den Bosch, het Van Abbemuseum in Eindhoven en MOTI in Breda dit jaar ieder afzonderlijk een tonnenschenking ontvangen. De schenkingen variëren van ruim 200.000 euro tot ruim 470.000 euro. Kasteel Helmond werd afgelopen maandag al verrast met een schenking van 340.000 euro.

 

Het Noordbrabants Museum, het Van Abbemuseum en MOTI zijn vaste culturele partners van de BankGiro Loterij en ontvangen jaarlijks een bijdrage. Bovenop deze bijdrage krijgen de musea een bedrag dat bij elkaar is gebracht door liefhebbers van het museum die bij de BankGiro Loterij speciaal voor dit museum meespelen. De helft van hun lotprijs gaat rechtstreeks naar het museum van hun keuze. In totaal ontvangen de drie musea dit jaar de volgende bedragen:

- Het Noordbrabants Museum 472.435 euro
- Het Van Abbemuseum 200.099 euro
- MOTI 200.557 euro
- Kasteel Helmond 340.000 euro.

Zolder na 700 jaar open voor publiek
Afgelopen maandag werd Marianne Splint, directeur van Museum Helmond, verrast door BankGiro Loterij-ambassadeur Ilse DeLange met een cheque van 340.000 euro. Met deze schenking kan Kasteel Helmond haar oprijlaan en de entree vernieuwen en wordt de eeuwenoude zolder toegankelijk voor bezoekers.

Totale steun aan culturele sector groeit naar 66,9 miljoen euro
In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar 66,9 miljoen euro schenken aan 66 musea en andere culturele instellingen door heel Nederland. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan vorig jaar. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn