Amsterdam,
03
april
2018
|
09:42
Europe/Amsterdam

Science Centre Delft strijdt om € 100.000 voor realisatie museumdroom

Genomineerden BankGiro Loterij Museumprijs bekend

De strijd om de meeste stemmen is losgebarsten voor Science Centre Delft. Het museum is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 en maakt nu kans op € 100.000 voor de realisatie van zijn museumdroom. Naast Science Centre Delft zijn ook GeoFort in Herwijnen en het Maritiem Museum Rotterdam genomineerd. Vanaf vandaag tot en met 8 mei kan het publiek stemmen op www.museumprijs.nl. De publieksprijs vindt voor de elfde keer plaats en staat dit jaar in het teken van Techniek. Op 18 mei maakt de organisatie bekend welk museum de meeste publieksstemmen heeft gekregen en de winnaar is van de BankGiro Loterij Museumprijs 2018.

De genomineerden zijn door een vakjury geselecteerd. De komende vijf weken bepaalt het publiek welk museum zich straks ‘Museum van het Jaar’ mag noemen én welke museumdroom in vervulling gaat:

Droom van Science Centre Delft: samenwerken met de modernste robots
Michael van der Meer, directeur Science Centre Delft: “Winst van de BankGiro Loterij Museumprijs betekent voor ons de realisatie van een state-of-the-art Robotlab. Hier kunnen bezoekers werken met de modernste robots en zelf robots ontwerpen, bouwen en programmeren. Dit alles onder begeleiding van onderzoekers en studenten van de TU Delft.”

Oordeel vakjury
Volgens de jury laat Science Centre Delft op voortreffelijke wijze allerlei aspecten van modern technisch onderzoek zien en ervaren. Dat doet het Science Centre Delft onder meer door wetenschappelijk onderzoek in het museum zelf te laten uitvoeren, waarbij de bezoeker wordt verleid om actief deel te nemen. Daarbij gestimuleerd en begeleid door TU studenten. Het museum weet op een zeer actieve manier scholieren van het voortgezet onderwijs te interesseren in wetenschap en techniek. De vaste opstelling is kwalitatief van een hoog niveau, waarbij in toenemende mate gebruik wordt gemaakt van de wetenschappelijke collecties van de TU Delft. De ontwikkeling die het Science Centre Delft de laatste jaren heeft doorgemaakt heeft er voor gezorgd dat het behalve voor jongeren ook voor (groot)ouders en kinderen een aantrekkelijk en stimulerend museum is geworden.

Gevestigde publieksprijs
De BankGiro Loterij Museumprijs, uitgereikt sinds 1990, is een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland. Vorig jaar stemden een recordaantal van 80,9 duizend mensen op hun favoriete museum. Ieder jaar staat een andere categorie centraal. Eerdere winnaars zijn: TextielMuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum in Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014).

Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiro Loterij en Museumvereniging
De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De prijs is bedoeld om musea die zich weten te onderscheiden te belonen en om een breed publiek bij deze musea te betrekken. Meer informatie is te vinden op www.museumprijs.nl.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn