Amsterdam,
02
november
2019
|
22:41
Europe/Amsterdam

Spectaculaire opening nieuw seizoen ‘BankGiro Miljonairs’ door Oisterwijkse Francy

Lange zit levert Francy 125.000 euro op

Vanavond was in ‘BankGiro Miljonairs’ te zien hoe de 67-jarige Francy uit Oisterwijk plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Francy nam in de laatste aflevering van vorig seizoen al plaats op de spannendste stoel van Nederland. Omdat er toen geen tijd meer was om het spel te spelen, moest zij wachten tot het volgende seizoen. Het was de lange zit waard: Francy ging er in de eerste aflevering van dit seizoen met 125.000 euro vandoor. Daarnaast namen zij en de andere studioplaatswinnaars het studiocadeau, een draadloze speaker, mee naar huis.

Francy (67) blikt terug: “Het wachten was het allerspannendst: ik eindigde vorig seizoen op de stoel en moest een hele tijd wachten voor ik opnieuw plaats mocht nemen op die spannende stoel. Toen ik er eenmaal weer zat, voelde ik geen zenuwen. Misschien heeft het geholpen dat ik de studio al kende. Ik heb me niet echt voorbereid en dat zou ook geen zin hebben gehad: de vragen gingen van hot naar her. Pas toen ik ’s avonds in mijn bed lag, realiseerde ik me wat me was overkomen en gierde de adrenaline door mijn lijf. Ik heb geen miljoen gewonnen, maar ik ben uitermate tevreden. Met 125.000 euro kan ik een mooie reis maken met mijn dochter en schoondochter. Ik denk aan Nieuw-Zeeland: een reis die je anders nooit zou maken!”

De spannendste stoel van Nederland
Tijdens ‘BankGiro Miljonairs’ nemen verschillende kandidaten tegenover Robert ten Brink plaats op de spannendste stoel van Nederland. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend(in) die mogelijk het goede antwoord weet. 

Winnaars van de BankGiro Loterij
Het publiek van ‘BankGiro Miljonairs’ bestaat uit deelnemers van de BankGiro Loterij die een studioplaats hebben gewonnen. Ook is er iedere aflevering een prijsuitreiking met Jamai Loman te zien.

‘BankGiro Miljonairs’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is tot en met 14 december elke zaterdag om 21.30 uur bij RTL 4 te zien.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn