Amsterdam,
20
februari
2018
|
17:40
Europe/Amsterdam

Tientallen Noord-Hollandse musea ontvangen schenking BankGiro Loterij

NEMO krijgt 1 miljoen euro voor tentoonstelling Humania

Grote schenkingen voor veel Noord-Hollandse culturele instellingen. Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ontvingen onder meer vaste partners als het Concertgebouw (1,75 miljoen euro), De Nieuwe Kerk (581.000 euro) en het Cobra Museum en een bedrag. Ook het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum en het Van Gogh Museum konden weer rekenen op een schenking tijdens de feestelijke bijeenkomst. Alle bedragen zijn bij elkaar gebracht dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

 

Make-over NEMO, een extra schenking
Een grote verrassing was er voor NEMO uit Amsterdam.
Het museum kreeg dinsdagmiddag een cheque van één miljoen euro bovenop de vaste bijdrage. Dit extra bedrag is bedoeld om de tentoonstelling ‘Humania’ te realiseren, het sluitstuk van de grote make-over van het museum. In deze nieuwe, permanente tentoonstelling ontdekt de bezoeker alles wat ons menselijk maakt: ons lijf, voeding, gezondheid, life-style, geheugen, gedrag en verlangens. Met behulp van de modernste technieken leert de bezoeker straks nieuwe dingen over zichzelf. De BankGiro Loterij draagt graag bij aan deze laatste en meest ambitieuze fase van de vernieuwing.

Eerder maakte de cultuurloterij al bekend dat naast NEMO, ook het Frans Hals Museum in Haarlem en Haarlemmermeermuseum De Cruquius een extra schenking krijgen.

Bijdrage aan culturele sector groeit met 8 miljoen naar 74,8 miljoen euro
In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen door heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar het behoud van cultuur en cultureel erfgoed in Nederland.

Een overzicht van alle schenkingen is te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn