Amsterdam,
29
maart
2020
|
10:23
Europe/Amsterdam

Toni uit Amsterdam Centrum won 64.000 euro in ‘BankGiro Miljonairs’

Winnaar blikt terug

Gisterenavond was in ‘BankGiro Miljonairs’ te zien hoe Toni uit Amsterdam plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Toni speelde in de zesde aflevering van dit seizoen 64.000 euro bij elkaar.

Eerder opgenomen
De afleveringen van BankGiro Miljonairs zijn eerder opgenomen en worden niet live uitgezonden. De BankGiro Loterij volgt de voorschriften rond het Coronavirus en heeft de fysieke uitreikingen van komende tijd geannuleerd. Deelnemers maken uiteraard wel nog steeds kans op prijzen en worden hiervan per brief op de hoogte gesteld.

De 61-jarige Amsterdamse beeldhouwer Toni blikt terug: “Voor ik naar de opnames ging, had ik het programma eigenlijk nog nooit gezien. Ik kwam met niks, dus alles was mooi meegenomen. Tijdens het spel voelde ik geen zenuwen en was ik niet bezig met de snelheid of de hoogte van het bedrag. Toen bleek dat ik 64.000 euro had gewonnen, kwam het nieuws dus ook niet direct binnen. Het duurt even voor je beseft wat er is gebeurd. Van mijn prijs heb ik een nieuw autootje gekocht en de rest houd ik als buffer. Het is mooi dat ik nu anderen kan helpen en extra ruimte heb, maar de belangrijkste dingen in het leven zijn niet te koop.”

De spannendste stoel van Nederland
Tijdens ‘BankGiro Miljonairs’ nemen verschillende kandidaten tegenover Robert ten Brink plaats op de spannendste stoel van Nederland. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend(in) die mogelijk het goede antwoord weet. 

Winnaars van de BankGiro Loterij
Het publiek van ‘BankGiro Miljonairs’ bestaat uit deelnemers van de BankGiro Loterij die een studioplaats hebben gewonnen. Ook is er iedere aflevering een prijsuitreiking met Jamai Loman te zien.

‘BankGiro Miljonairs’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is tot en met 4 april elke zaterdag om 22.00 uur bij RTL 4 te zien.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn