Amsterdam,
12
februari
2019
|
18:11
Europe/Amsterdam

Vijf Gelderse musea ontvangen schenking van BankGiro Loterij

350.000 euro voor Stadsmuseum Harderwijk

Feest voor vijf Gelderse culturele instellingen. Zij ontvangen allemaal een schenking van de BankGiro Loterij. Dat maakte de loterij voor cultuur in Nederland dinsdag 12 februari bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Onder meer Stadsmuseum Harderwijk ontvangt een bijdrage van 350.000 euro voor het vernieuwen van de permanente tentoonstelling. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij.  

In Stadsmuseum Harderwijk is de diverse geschiedenis van Harderwijk te ontdekken. Stadsmuseum Harderwijk wil de permanente tentoonstelling van de stadsgeschiedenis aanpakken met nieuwe presentatietechnieken en interactiviteit. Objecten die verbonden zijn aan de stadsgeschiedenis vinden een fysieke plek in de stad. Zo vertelt het museum de verhalen van de stad ook in de publieke ruimte. Met de bijdrage van 350.000 euro van de BankGiro Loterij kan het museum die ambitie realiseren. 

Culturele partners in Gelderland 

Naast de bijzondere schenking aan Stadsmuseum Harderwijk ontvingen in Gelderland ook vier vaste partners van de loterij, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, Museum Arnhem, Paleis Het Loo in Apeldoorn en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, een bijdrage.  

Grootste financiële injectie voor culturele sector 

In totaal kan de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties door heel Nederland. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn