Amsterdam,
16
maart
2021
|
11:00
Europe/Amsterdam

Zeeuws Museum in Middelburg ontvangt 201.065 euro van BankGiro Loterij

Samenvatting

Een welkome financiële opsteker voor het Zeeuws Museum in Middelburg. Het museum is meerjarig partner van de BankGiro Loterij en ontvangt daarom een bijdrage van 201.065 euro. In totaal schenkt de BankGiro Loterij dit jaar bijna 83,5 miljoen euro aan de culturele sector in Nederland. 

“Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij kunnen wij het Zeeuws Museum ook dit jaar weer steunen met een mooie bijdrage van ruim twee ton. Hopelijk kan het museum de deuren snel openen zodat bezoekers weer kunnen genieten van al het moois dat dit museum te bieden heeft”, aldus Dorine Manson, managing director van de BankGiro Loterij.

Kickstartcultuurfonds
Dit jaar ontvangen 63 culturele organisaties een bijdrage, waaronder het Zeeuws Museum. Ook aan het Kickstart Cultuurfonds draagt de BankGiro Loterij stevig bij. Dit landelijke fonds werd afgelopen zomer opgericht op initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds en de VandenEnde Foundation, samen met nog enkele private cultuurfondsen en het ministerie van OCW. Het fonds biedt snel financiële ondersteuning aan culturele instellingen om zich aan te passen aan de coronamaatregelen en op een veilige manier publiek te ontvangen. Producenten, muziekpodia, musea en theaters kunnen aanvragen indienen voor ondersteuning van corona-gerelateerde kosten. Criteria zijn te vinden op www.kickstartcultuurfonds.nl. In totaal verdeelt het fonds dit jaar 20 miljoen euro, naast de 16 miljoen euro die afgelopen jaar is besteed.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn