Amsterdam,
05
februari
2020
|
17:25
Europe/Amsterdam

Zeeuws Museum ontvangt schenking van BankGiro Loterij

Recordbedrag van 84,3 miljoen euro voor culturele sector

Feest voor het Zeeuws Museum in Middelburg. Het museum ontving woensdag 5 februari tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij een cheque van ruim 200.000 euro. Op het Goed Geld Gala maakte de loterij bekend dat zij een recordopbrengst van 84,3 euro kan verdelen onder 77 culturele organisaties. Het Zeeuws Museum is daar één van. 

Het Zeeuws Museum ontvangt een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro omdat het museum een vaste partner is van de BankGiro Loterij. Dit jaar komt hier 1.217 euro bij, omdat fans van het museum dit bedrag het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar hebben gespeeld. Met de helft van de opbrengst van elk door hen gekocht lot kozen zij er specifiek voor het Zeeuws Museum te steunen. 

Recordbedrag naar culturele sector 
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar een recordbedrag van 84,3 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt onder 77 culturele organisaties in heel Nederland verdeeld. De BankGiro Loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn